Hiroshima-ilta

pe 6.8. klo 21.00 – 23.00

Helsingissä kokoonnumme sytyttämään elävän liekin atomipommien uhrien muistolle 6.8.2021 klo 21 alkaen Oopperan Amfiteatteriin.

Hiroshiman ja Nagasakin atomipommeista tulee kuluneeksi tänä vuonna 76 vuotta. Uhreja muistetaan ympäri maailmaa Hiroshima-päivänä 6.8. Samalla muistutetaan ydinaseriisunnan ja rauhantyön tärkeydestä. On meidän tehtävämme muistaa, jotta voimme sanoa: Ei koskaan enää.

Kokoonnumme muistamaan Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien uhreja 6.8.2021 kello 21 alkaen Töölönlahdelle, Oopperan amfiteatterin luokse. Muistamme atomipommien uhreja japanilaisen perinteen mukaisesti laskemalla kynttilälyhtyjä veteen. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Puhujina:
- Raija Korhonen (yhteiskunnallisen työn pastori ja pääluottamusmies)
- Kari Enqvist (kosmologi ja kirjailija)

Musiikista vastaavat Emma Salokoski ja Johanna Juhola.

Kynttilälyhdyt lasketaan mereen noin kello 22. Lyhdyn voi halutessaan ostaa paikan päältä (2 euroa/kappale). Maksuvälineenä käy korttimaksu, MobilePay tai käteinen tasarahana.

Tapahtuman järjestävät Suomen Rauhanliitto, Svenska Fredsvänner i Helsingfors, Helsingin seurakuntayhtymä ja Töölön seurakunta. Perinteistä Hiroshima-iltaa on järjestetty jo yli 20 vuoden ajan. Tapahtuma on kerännyt vuosittain satoja ihmisiä muistamaan atomipommien uhreja.

Huolehdimme ympäristöstä – tapahtuman järjestäjät ja vapaaehtoiset keräävät lyhdyt pois vedestä tapahtuman lopuksi. Tulethan paikalle vain terveenä. Tapahtuma striimataan Facebookissa Kirkko Helsingissä -sivulla.

(1) Hiroshima-ilta Helsingissä – sytytä kynttilä atomipommien uhrien muistolle – Hiroshima-kväll | Facebook

 

  • Aikuisille Aikuisille

Kirkko Helsingissä facebook-sivusto Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori, asessori
(09) 2340 4728
Jalavatie 6 B
00270 Helsinki

Temppeliaukion kirkko. Yhteiskunnallinen ja ulkoinen aluetoiminta, yhteiskunnallisen toiminnan ja projektien tiimivastaava. Virkavapaalla 31.5.2023 saakka.