Ystäväpiiri-ryhmä

ke 5.5. kello 11.00 - ke 5.5. kello 12.30
Piirroskuvassa yksinäinen mummo katselee ulos ikkunasta
Töölön kirkon seurakuntasali

Yksinäisyyttä kokevien ikääntyvien Ystäväpiiri-ryhmä kokoontuu Töölön kirkolla keskiviikkoisin 3.3.-19.5. klo 11-12.30. Ystäväpiirin tarkoitus on yksinäisyyden karkoitus.

Vanhustyön keskusliiton kehittämässä Ystäväpiiri-ryhmätoiminnassa tapaat iäkkäitä ihmisiä, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin ja joita yksinäisyys on koskettanut. Ryhmää ohjaavat koulutetut Ystäväpiiri-ohjaajat, Anna ja Tarja. Ryhmän toteuttaa Töölön seurakunnan vapaaehtoistoiminta.

Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan henkilöä. Ryhmä kokoontuu 12 kertaa.  Ryhmän kantavia voimia ovat mukava yhdessäolo sekä yksinäisyyden tunteen lievittäminen ja jakaminen. Jokainen ryhmä on osallistujiensa näköinen: kaikki voivat vaikuttaa siihen, mitä yhdessä tehdään ja toiminta suunnitellaan kaikille sopivaksi.

Ystäväpiiri-ryhmätoiminnasta on saatu hyviä tutkimustuloksia: osallistujista 98 % suosittelee toimintaa muille. Ryhmien aikana yksinäisyys on lievittynyt, ystävyyssuhteita on syntynyt ja terveyden on koettu kohentuneen. Lisäksi ryhmiin osallistuminen on virkistänyt muistia.

Ryhmään täytyy ilmoittautua etukäteen. Ohjaajat tapaavat sinut ennen ryhmän alkamista.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 3.2.2021 mennessä:

Katri Kulmala puh. 09 2340 6347

Ota rohkeasti yhteyttä!

vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Mechelininkatu 32 a B

Toimin vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina Töölön seurakunnassa. Vastuualueeni ovat diakonian vapaaehtoistoiminta, Temppeliaukion ja Töölön kirkkojen vapaaehtoistoiminta sekä verkko-vapaaehtoistoiminta.

Minut tapaa milloin missäkin toimipaikoissamme. Henkilökohtaiset tapaamiset vapaaehtoisten kanssa järjestyy sopimuksen mukaan. Vapaaehtoistoiminnan kehittämisen lisäksi vanhustyö on lähellä sydäntäni, olenhan koulutukseltani geronomi. Toimin vanhustyön ja vapaaehtoistoiminnan verkostoissa.

Vapaa-aikana kuuluu pääosin Satakunnassa, lasten ja lastenlasten luona. Lapsuudesta asti elämääni on kuulunut hevosharrastus ja nautin luonnossa liikkumisesta.

Ota rohkeasti yhteyttä vapaaehtoistoimintaan liittyvissä asioissa!