Rukouslive YouTubessa

Bändi soittaa taustalla. Ihmisten päitä ja kohotettuja käsiä etualalla.
Töölön kirkko

Suorassa verkkolähetyksessä sanaa, musiikkia ja rukousta Töölön kirkosta ekumeenisen rukousviikon hengessä.

Ekumeenisen rukousviikon Rukousliven puhujavieraana pastori Tuula Sahlin (Kristus Kyrkan, suomen ruotsinkielinen metodistiseurakunta).
Rukousliveä isännöivät Antti Sipilä ja pastori Jukka Valkama.
Musiikista vastaa Kari Pulakka yhtyeen kanssa.

Voit lähettää oman rukouspyyntösi tai -aiheesi tekstiviestillä numeroon 040 874 1622 tai sähköpostilla osoitteeseen rukousmessu@gmail.com . Kaikki rukouspyynnöt luetaan livelähetyksessä.

Noin tunnin kestävää suoraan lähetykseen voit osallistua Töölön seurakunnan YouTube-kanavalla. Rukouslive jää tallenteena katsottavaksi YouTubessa 7.2.2021 asti.

Töölön seurakunnan YouTube-kanavalle pääset tästä linkistä

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, yhteiskunnallinen toiminta ja projektit.

Jo partiossa sain nimen Jukkeli,
nyt olen vanha ja karvainen ukkeli.
Töölön tiimissä pelaan pappia,
mut en osaa heittää webbisaitillakaan rappia.
Duuni on haudata, vihkiä ja kastaa,
tsekkaa mitä häiskä kirkon penkistä vastaa.

Olen helsinkiläinen pappi, jolla on paitsi vaimo ja poika myös soutuveneitä, kajakkeja ja surffilautoja. Urani aloitin nuorisopappina vuonna 1998 entisessä Meilahden seurakunnassa ja pappeilen edelleen samoilla hoodeilla nykyisessä Töölön seurakunnassa. Vaikka työtehtäväni ovat vaihdelleet vuosien varrella, halu palvella Jumalaa ja alueen ihmisiä sekä tavoite sanoittaa tuoreella tavalla uskon ydinsanomaa ovat pysyneet.

Kehitän mielelläni yhteisöllistä seurakuntaelämää ja arkea voimaannuttavia juttuja. Myös uudenlaiset messut kiinnostavat. Vuosien varrella olen muun muassa vihkinyt ihmisiä Saana-tunturilla, korjannut leirikeskuksen laituria, järjestänyt ensimmäisiä Metallimessuja, vetänyt raamattupiiriä ja sählykerhoa, ohjannut raamattumeditaatioita Minä Olen -messuilla ja puhunut muutamassa sadassa hartaudessa. Välivuosinani olen reissannut Intiassa ja Israelissa. Nykyään työskentelen maahanmuuttajien kielikahviloiden, pyhiinvaellusreittien ja seurakuntamme rukousmessun parissa. Sulan maan aikaan olen jakanut Seurasaaressa mehua kävelijöille seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa ja järjestänyt seurakunnan piknikkejä. Otathan yhteyttä sähköpostitse, mikäli haluat mukaan suunnittelemaan toimintaa!

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin edustalta kajakista. Jos näet Laajalahdella tai Seurasaaren selällä kajakissa oudon purjevirityksen, vilkuta, sillä olen mestoilla. Muita harrastuksiani ovat lukeminen, slangi, frisbeelajit, metsätyöt, retkeily, Lappi, purjehdus ja puuaskartelu.