Ystäväpiiri-ryhmä

ke 25.11. kello 11.00 - ke 25.11. kello 13.00
Yksinäinen mummo katselee ulos ikkunasta
Töölön kirkon seurakuntasali

Yksinäisyyttä kokevien ikääntyvien Ystäväpiiri-ryhmä kokoontuu Töölön kirkolla keskiviikkoisin 30.9.-2.12. klo 11-13. Ystäväpiirin tarkoitus on yksinäisyyden karkoitus.

Vanhustyön keskusliiton kehittämässä Ystäväpiiri-ryhmätoiminnassa tapaat iäkkäitä ihmisiä, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin ja joita yksinäisyys on koskettanut. Ryhmää ohjaavat koulutetut Ystäväpiiri-ohjaajat, Anna ja Tarja. Ryhmän toteuttaa Töölön seurakunnan vapaaehtoistoiminta.

Ryhmään osallistuu enintään kahdeksan henkilöä ja se kokoontuu 12 kertaa kolmen kuukauden aikana. Ryhmän kantavia voimia ovat mukava yhdessäolo sekä yksinäisyyden tunteen lievittäminen ja jakaminen. Jokainen ryhmä on osallistujiensa näköinen: kaikki voivat vaikuttaa siihen, mitä yhdessä tehdään ja toiminta suunnitellaan kaikille sopivaksi.

Ystäväpiiri-ryhmätoiminnasta on saatu hyviä tutkimustuloksia: osallistujista 98 % suosittelee toimintaa muille. Ryhmien aikana yksinäisyys on lievittynyt, ystävyyssuhteita on syntynyt ja terveyden on koettu kohentuneen. Lisäksi ryhmiin osallistuminen on virkistänyt muistia.

Ryhmään täytyy ilmoittautua etukäteen. Ohjaajat tapaavat sinut ennen ryhmän alkamista.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:

Katri Kulmala puh. 09 2340 6347