Helppi-ryhmä

su 13.9. kello 16.00 - 17.30
Pikku Huopalahden nuorisotalo, Hilda Flodininkuja 6 /Hilda Flodinin aukio 1

Monikulttuurinen Helppi-ryhmä tukee maahanmuuttajalapsia koululäksyjen tekemisessä ja maahanmuuttaja-aikuisia mm. suomen kielen tehtävissä.

Olisiko sinulla aikaa, vaikka kerran kuukaudessa tulla mukaan toimintaan?

Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin Pikku Huopalahdessa, Pikku Huopalahden nuorisotalolla (Hilda Flodininkuja 6 /Hilda Flodinin aukio 1).
Ensimmäinen kokoontuminen su 23.8. klo 16-17.30. HUOM. Muista syksyn kokoontumisista sovitaan erikseen, eikä joka viikkoisia kokoontumisia välttämättä ole.

Kysy tarkempia tietoja toiminnasta ja syksyn kokoontumiskerroista: Jukka Isokangas p. 050 3033 743, s-posti jukkaisokoo@gmail.com/Jukka Valkama 09 2340 4726

Mechelininkatu 32 a B

Töölön kirkon alue, yhteiskunnallinen toiminta ja projektit.

Jo partiossa sain nimen Jukkeli,
nyt olen vanha ja karvainen ukkeli.
Töölön tiimissä pelaan pappia,
mut en osaa heittää webbisaitillakaan rappia.
Duuni on haudata, vihkiä ja kastaa,
tsekkaa mitä häiskä kirkon penkistä vastaa.

Olen helsinkiläinen pappi, jolla on paitsi vaimo ja poika myös soutuveneitä, kajakkeja ja surffilautoja. Urani aloitin nuorisopappina vuonna 1998 entisessä Meilahden seurakunnassa ja pappeilen edelleen samoilla hoodeilla nykyisessä Töölön seurakunnassa. Vaikka työtehtäväni ovat vaihdelleet vuosien varrella, halu palvella Jumalaa ja alueen ihmisiä sekä tavoite sanoittaa tuoreella tavalla uskon ydinsanomaa ovat pysyneet.

Kehitän mielelläni yhteisöllistä seurakuntaelämää ja arkea voimaannuttavia juttuja. Myös uudenlaiset messut kiinnostavat. Vuosien varrella olen muun muassa vihkinyt ihmisiä Saana-tunturilla, korjannut leirikeskuksen laituria, järjestänyt ensimmäisiä Metallimessuja, vetänyt raamattupiiriä ja sählykerhoa, ohjannut raamattumeditaatioita Minä Olen -messuilla ja puhunut muutamassa sadassa hartaudessa. Välivuosinani olen reissannut Intiassa ja Israelissa. Nykyään työskentelen maahanmuuttajien kielikahviloiden, pyhiinvaellusreittien ja seurakuntamme rukousmessun parissa. Sulan maan aikaan olen jakanut Seurasaaressa mehua kävelijöille seurakuntamme vapaaehtoisten kanssa ja järjestänyt seurakunnan piknikkejä. Otathan yhteyttä sähköpostitse, mikäli haluat mukaan suunnittelemaan toimintaa!

Vapaa-ajalla minut löytää usein Helsingin edustalta kajakista. Jos näet Laajalahdella tai Seurasaaren selällä kajakissa oudon purjevirityksen, vilkuta, sillä olen mestoilla. Muita harrastuksiani ovat lukeminen, slangi, frisbeelajit, metsätyöt, retkeily, Lappi, purjehdus ja puuaskartelu.