Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen

Kouluikäisten toiminta Töölön seurakunnassa

"Isä, Luoja, sanelet, elämämme aakkoset. Opeta ja ohjaa meitä. Siunaa lasten kouluteitä. Anna enkeleitä."
(Virsi 837)

Töölön seurakunta tarjoaa turvallista ja hauskaa toimintaa koulupäivien jälkeen. Töölön seurakunta järjestää iltapäiväkerhotoimintaa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa Töölön ja Meilahden kirkon toimipisteillä. Iltapäiväkerhoryhmiin haetaan vuosittain maalis-huhtikuussa. 7–13-vuotiaille koululaisille järjestämme myös muun muassa näytelmä-, liikunta-, kokki- ja kädentaitokerhoja. Musiikkikasvatusta Töölön seurakunta tarjoaa perinteisistä muskariryhmistä viulu- ja pianomuskareihin, joihin haetaan keväisin ja talvisin.

Loma-aikaan Töölön seurakunta järjestää koululaisille leirejä, joihin ilmoittaudutaan sähköisesti verkkosivujemme kautta. Järjestämme koululaisille tapahtumia myös yhteistyössä kantakaupungin muiden seurakuntien kanssa. Helsingin seurakunnat kutsuvat muun muassa kaikki kymmenen vuotta täyttävät koululaiset vuosittain Kymppisynttärit-tapahtumaan Linnanmäelle.

Koululaisten toiminta ilmoitetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja Töölön seurakunnan jäsentalouksiin kausittain postitettavassa paperisessa toimintaesitteessä, joka on saatavilla myös Töölön seurakunnan toimipisteillä. Töölön seurakunnan toimipisteillä on saatavilla myös Töölön seurakunnan lapsi- ja perhetyön omia kausitoimintaesitteitä. Kouluikäisten toimintaa ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat, varhaisnuorisotyönohjaajat, nuorisotyönohjaajat ja koulutetut vapaaehtoiset nuoret.

Meilahden kirkossa sijaitseva Tuomaankirkko on Töölön seurakunnan lasten oma kirkkotila, jossa järjestetään muun muassa kouluun siunaamisia ja perhemessuja. Temppeliaukion kirkossa ja kauppakeskus Mall of Triplassa sijaitsevassa monitoimitila Fokuksessa lapset voivat osallistua messujen ajaksi lasten omaan kirkkohetkeen. Töölön seurakunta järjestää kohtaamispaikkoja myös vanhemmille kuten ryhmätoimintaa yksinhuoltajille.

Töölön seurakunnan tiloista Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti ja nuortentila Kerhis ovat vuokrattavissa lasten syntymäpäiväkutsuja tai muita juhlia varten. Lue lisää tilavuokrista Kirkot ja tilat -osiosta.