Kouluikäisten kerhot ja ryhmät Töölön seurakunnassa

Koululaisten iltapäiväkerhot ja muut kerhot ovat turvallinen ja hauska tapa viettää aikaa koulun jälkeen. Töölön seurakunta järjestää koululaisten iltapäiväkerhoja sekä Töölön kirkon että Meilahden kirkon toimipisteillä. Iltapäiväkerhot järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, ja niihin haetaan vuosittain maalis–huhtikuussa. Kerhoja ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat ja koulutetut Töölön seurakunnan vapaaehtoiset seurakunnan nuorisotyönohjaajan johdolla.

Leirit ovat täynnä hauskaa ja monipuolista tekemistä ulkoilusta kädentaitoihin. Leirejä järjestetään yhteistyössä keskustan muiden seurakuntien kanssa, joten mukana on lapsia ja työntekijöitä ympäri Helsinkiä. Tapahtumia ja retkiä on aina joulunajan tapahtumista kevään Linnanmäen kymppisynttäreihin.

Ilmoittaudu kevään 2020 lasten ja kouluikäisten kerhoihin ja muskareihin

Töölön seurakunnan iltapäiväkerhot

Töölön kirkon iltapäiväkerho

Töölön seurakunta järjestää koulupäivisin kello 12–17 iltapäiväkerhon 1.–2.-luokkalaisille Töölön kirkon toimipisteen lastentilassa osoitteessa Topeliuksenkatu 4. Koululaiset haetaan iltapäiväkerhoon koululta lukujärjestyksen mukaan. Iltapäiväkerho järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, joten se on tunnustuksetonta ja sopii kaikille.

Iltapäiväkerhomaksu on kello 16 asti mukana olevilta koululaisilta 100 euroa/kk ja kello 17 asti mukana olevilta koululaisilta 120 euroa/kk. Hakemuksen iltapäiväkerhoon saa omalta koululta, iltapäiväkerhon toimintapaikasta tai Helsingin kaupungin kotisivuilta. Hakemus palautetaan iltapäiväkehon toimintapaikkaan allekirjoitettuna hakuajan sisällä. Hakuaika iltapäiväkerhoihin on vuosittain maalis–huhtikuussa.

Töölön kirkon iltapäiväkerho järjestää koululaisille monipuolista vapaa-ajan toimintaa, jonka sisältöön lapset voivat itse vaikuttaa. Arvostamme hyviä tapoja ja kannustamme kohtelemaan toisiamme ystävällisesti. Pidämme leikkiä tärkeänä, ja annamme sille aikaa, tilaa sekä välineitä. Teemme asioita yhdessä myös ryhmänä kuten pelaamme pihapelejä, leikimme yhteisleikkejä ja keskustelemme. Toteutamme myös isompia projekteja, joissa hyödynnämme muun muassa mediakasvatusta, musiikkia, kuvataidetta, draamaa ja liikuntaa. Teemme myös retkiä läheisiin puistoihin.

Noudatamme iltapäiväkerhossa selkeää päivärytmiä. Tarjoamme monipuolisen välipalan, jonka valmistaa Töölön kirkon emäntä tai suntio. Rauhoitamme lastentilan läksyhetken ajaksi. Ulkoilemme päivittäin Topeliuksenpuistossa.

Teemme iltapäiväkerhossa yhteistyötä Töölön seurakunnan varhaisnuorisotyön kanssa ja vierailemme Töölön seurakunnan nuorisotila Kerhiksellä Taivallahden kasarmeilla kuukausittain.

Töölön kirkon itapäiväkerho: puh. 050 380 1912

Lisätietoja:

Hanna Ristola, lastenohjaaja
hanna.ristola@evl.fi

Pirjo Salmela, lastenohjaaja
pirjo.s.salmela@evl.fi

Meilahden kirkon iltapäiväkerho

Töölön seurakunta järjestää koulupäivisin iltapäiväkerhon 1.–2.-luokkalaisille Meilahden kirkon toimipisteessä osoitteessa Jalavatie 6 B. Iltapäiväkerho järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, joten se on tunnustuksetonta ja sopii kaikille.

Iltapäiväkerhomaksu on kello 16 asti mukana olevilta koululaisilta 100 euroa/kk ja kello 17 asti mukana olevilta koululaisilta 120 euroa/kk. Hakemuksen iltapäiväkerhoon saa omalta koululta, Meilahden kirkolta tai Helsingin kaupungin kotisivuilta. Hakemus toimitetaan paperisena iltapäiväkerhon toimintapaikkaan allekirjoitettuna hakuajan sisällä. Hakuaika iltapäiväkerhoihin on vuosittain maalis–huhtikuussa.

Meilahden kirkon toimipisteen iltapäiväkerhossa järjestetään koululaisille monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Kerhopäivän aikana teemme läksyjä ja ulkoilemme kirkon pihassa tai läheisessä Valpurinpuistossa. Kerhopäivässä tärkeässä osassa on leikki, johon lapsia kannustetaan. Kerhossa teemme asioita yhdessä, kuten leivomme, leikimme yhteisiä leikkejä ja askartelemme. Lisäksi olemme mukana erilaisissa Töölön seurakunnan tapahtumissa, ja teemme retkiä muun muassa museoihin. Kerhossa syödään kerho-ohjaajien valmistama monipuolinen välipala.

Lisätietoja:

Reija Lind, lastenohjaaja