Töölön seurakunnan iltapäiväkerhot

Hakuaika koulujen iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2020–2021 on 23.3.–8.5.2020.

Töölön seurakunta järjestää iltapäiväkerhotoimintaa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa 1.–2.-luokkalaisille sekä Töölön että Meilahden kirkon toimipisteillä. Hakulomake koulujen iltapäivätoimintaan lukuvuodelle 2020–2021 on tulostettavissa Helsingin kaupungin verkkosivuilta. Lomakkeen voi lähettää turvasähköpostilla, johon tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Lue tarkemmat ohjeet Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Lomakkeen voi vaihtoehtoisesti lähettää osoitteeseen "Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki" tai tuoda kello 8–16 välisenä aikana osoitteeseen "Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki". Koronaepidemian vuoksi koululaisten iltapäivätoiminnan hakulomaketta ja leikkipuistojen ilmoittautumislomaketta ei voi palauttaa suoraan toimintapaikkoihin ja leikkipuistoihin.

Päätös koulujen iltapäivätoimintaan valituista postitetaan huoltajille 26.6.2020 mennessä. Iltapäivätoiminta alkaa lukuvuoden ensimmäisenä päivänä ja jatkuu lukuvuoden loppuun asti.

Hakuajan ulkopuolella hakemukset toimitetaan koulujen iltapäivätoimintaan osoitteeseen "Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki".

Meilahden kirkon iltapäiväkerho

Meilahden kirkon lastentila. Kuva: Töölön seurakunnan kuvapankki / Juha Martinmaa

Töölön seurakunta järjestää koulupäivisin iltapäiväkerhon 1.–2.-luokkalaisille Meilahden kirkon toimipisteessä osoitteessa Jalavatie 6 B. Iltapäiväkerho järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, joten se on tunnustuksetonta ja sopii kaikille. Iltapäiväkerhoryhmiin haetaan vuosittain maalis-huhtikuussa. Töölön seurakunnan iltapäiväkerhoja ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat.

Iltapäiväkerhomaksu on kello 16 asti mukana olevilta koululaisilta 100 euroa/kk ja kello 17 asti mukana olevilta koululaisilta 120 euroa/kk. Hakemuksen iltapäiväkerhoon saa omalta koululta, Meilahden kirkolta tai Helsingin kaupungin kotisivuilta. Hakemus toimitetaan paperisena iltapäiväkerhon toimintapaikkaan allekirjoitettuna hakuajan sisällä. Hakuaika iltapäiväkerhoihin on vuosittain maalis–huhtikuussa.

Meilahden kirkon toimipisteen iltapäiväkerhossa järjestetään koululaisille monipuolista vapaa-ajan toimintaa. Kerhopäivän aikana teemme läksyjä ja ulkoilemme kirkon pihassa tai läheisessä Valpurinpuistossa. Kerhopäivässä tärkeässä osassa on leikki, johon lapsia kannustetaan. Kerhossa teemme asioita yhdessä, kuten leivomme, leikimme yhteisiä leikkejä ja askartelemme. Lisäksi olemme mukana erilaisissa Töölön seurakunnan tapahtumissa, ja teemme retkiä muun muassa museoihin. Kerhossa syödään kerho-ohjaajien valmistama monipuolinen välipala.

Lisätietoja:

Reija Lind, lastenohjaaja
reija.lind@evl.fi

Arja Lounio-Jääskä, lastenohjaaja
arja.lounio-jaaska@evl.fi

Töölön kirkon iltapäiväkerho

Töölön kirkon lastentila. Kuva: Töölön seurakunnan kuvapankki / Juha Martinmaa

Töölön seurakunta järjestää koulupäivisin kello 12–17 iltapäiväkerhon 1.–2.-luokkalaisille Töölön kirkon toimipisteen lastentilassa osoitteessa Topeliuksenkatu 4. Koululaiset haetaan iltapäiväkerhoon koululta lukujärjestyksen mukaan. Iltapäiväkerho järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, joten se on tunnustuksetonta ja sopii kaikille. Iltapäiväkerhoryhmiin haetaan vuosittain maalis-huhtikuussa. Töölön seurakunnan iltapäiväkerhoja ohjaavat Töölön seurakunnan lastenohjaajat.

Iltapäiväkerhomaksu on kello 16 asti mukana olevilta koululaisilta 100 euroa/kk ja kello 17 asti mukana olevilta koululaisilta 120 euroa/kk. Hakemuksen iltapäiväkerhoon saa omalta koululta, iltapäiväkerhon toimintapaikasta tai Helsingin kaupungin kotisivuilta. Hakemus palautetaan iltapäiväkehon toimintapaikkaan allekirjoitettuna hakuajan sisällä. Hakuaika iltapäiväkerhoihin on vuosittain maalis–huhtikuussa.

Töölön kirkon iltapäiväkerho järjestää koululaisille monipuolista vapaa-ajan toimintaa, jonka sisältöön lapset voivat itse vaikuttaa. Arvostamme hyviä tapoja ja kannustamme kohtelemaan toisiamme ystävällisesti. Pidämme leikkiä tärkeänä, ja annamme sille aikaa, tilaa sekä välineitä. Teemme asioita yhdessä myös ryhmänä kuten pelaamme pihapelejä, leikimme yhteisleikkejä ja keskustelemme. Toteutamme myös isompia projekteja, joissa hyödynnämme muun muassa mediakasvatusta, musiikkia, kuvataidetta, draamaa ja liikuntaa. Teemme myös retkiä läheisiin puistoihin.

Noudatamme iltapäiväkerhossa selkeää päivärytmiä. Tarjoamme monipuolisen välipalan, jonka valmistaa Töölön kirkon emäntä tai suntio. Rauhoitamme lastentilan läksyhetken ajaksi. Ulkoilemme päivittäin Topeliuksenpuistossa.

Teemme iltapäiväkerhossa yhteistyötä Töölön seurakunnan varhaisnuorisotyön kanssa ja vierailemme Töölön seurakunnan nuorisotila Kerhiksellä Taivallahden kasarmeilla kuukausittain.

Töölön kirkon iltapäiväkerho: puh. 050 380 1912

Lisätietoja: