Kuva: Helsingin seurakuntayhtymän kuvapankki / Elina Manninen

Kouluikäisten toiminta Töölön seurakunnassa

"Isä, Luoja, sanelet, elämämme aakkoset. Opeta ja ohjaa meitä. Siunaa lasten kouluteitä. Anna enkeleitä."
(Virsi 837)

Järjestämme kouluikäisille lapsille koulupäivien jälkeen turvallista ja hauskaa toimintaa, jota ohjaavat seurakuntamme lastenohjaajat, varhaisnuorisotyön- ja nuorisotyönohjaajat sekä koulutetut vapaaehtoiset nuoret. Järjestämme kouluikäisille muun muassa:

• iltapäiväkerhotoimintaa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa
  • perinteisiä muskareita ja viulu- ja pianomuskareita
  • 7–13-vuotiaille muun muassa näytelmä-, liikunta-, kokki- ja kädentaitokerhoja
  • loma-aikoina leirejä ja tapahtumia yhteistyössä kantakaupungin muiden seurakuntien kanssa.

Helsingin seurakunnat kutsuvat muun muassa kaikki kymmenen vuotta täyttävät koululaiset vuosittain Kymppisynttärit-tapahtumaan Linnanmäelle.

Ilmoitamme kouluikäisille suunnatun toimintamme verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa ja seurakuntamme jäsentalouksiin kausittain postitettavissa paperisissa toimintaesitteissä, joita on saatavilla myös seurakuntamme toimipisteillä. Toimipisteillämme on saatavilla myös seurakuntamme lapsi- ja perhetyön omia kausitoimintaesitteitä.

Meilahden kirkossa sijaitseva Tuomaankirkko on Töölön seurakunnan lasten oma kirkkotila, jossa järjestetään muun muassa kouluun siunaamisia ja perhemessuja. Temppeliaukion kirkossa ja kauppakeskus Mall of Triplassa sijaitsevassa monitoimitila Fokuksessa lapset voivat osallistua messujen ajaksi lasten omaan kirkkohetkeen. Töölön seurakunta järjestää kohtaamispaikkoja myös vanhemmille kuten ryhmätoimintaa yksinhuoltajille.

Seurakuntamme tiloista Ruskeasuon seurakuntakeskus Rasti ja nuortentila Kerhis ovat vuokrattavissa lasten syntymäpäiväkutsuja tai lastenjuhlia varten. Lue lisää tilavuokrista Kirkot ja tilat -osiosta.